meniu

Neurofeedback cu VR (realitate virtuală)

Ce este neurofeedback cu Realitate Virtuală?

Este terapia prin care procesul de neurofeedback folosește ca feedback vizual realitatea virtuală.

Realitatea virtuală (VR) este termenul folosit pentru a descrie lumi multi-senzoriale generate de programe de calculator, în care utilizatorii navighează în medii simulate, tridimensionale (3D), cu ajutorul ochelarilor OCULUS QUEST.

Utilizarea echipamentului VR izolează persoana de stimulii externi și ” transportă” utilizatorul într-un mediu diferit față de cel în care el se află în acel moment. În acest mediu virtual se aplică protocolul de neurofeedback personalizat, în concordanță cu nevoia de antrenament a persoanei.

Cu fiecare experiență virtuală, anxietatea clientului se diminuează. Expunerea în mod repetat a clientului la stimuli sau situații care, în viața reală îi provoacă emoții puternice sau blocaje, are ca scop obținerea efectului de obișnuire cu stimulul sau situația anxiogenă.

În momentul în care intervine habituarea, răspunsul emoțional al clientului se diminuează și clientul se poate implica în activitatea care înainte îi declanșa un disconfort semnificativ.

Procesul are loc în prezența unui psihoterapeut care îi monitorizează în permanență reacțiile și care poate controla dificultatea scenei de expunere pentru a-i crește încrederea clientului.

În prezent, neurofeedback cu Realitate Virtuală este cea mai avansată tehnologie folosită în intervențiile terapeutice pentru tratarea fricilor și a unor tulburări de anxietate. Studiile realizate la nivel global, confirmă că expunerea la un mediu virtual este mai eficientă decât metodele tradiționale, care utilizează tehnici de expunere în imaginație.

Care este tariful pentru terapia neurofeedback cu VR?

• O ședință de terapie neurofedback cu VR este 300 lei (Durată: 30 minute)
• Pachet 20 ședințe terapie neurofedback cu VR este 4.000 lei
• Pachet 10 ședințe terapie neurofedback cu VR este 2.500 lei

Programări

Sună la 0722306783

Neurofeedback

Ce este Detalii Cum funcționează Detalii Cine folosește Detalii Sesiuni / efecte / prețuri Detalii

Program complet pentru creier

Wellness Detalii Mindfulness Detalii

Terapii

ADD / ADHD ADD / ADHD Traumatism cerebral și accident vascular Traumatism cerebral și AVC Astm bronșic Astm bronșic Autism Autism Anxietate și atac de panică Anxietate și atac de panică Adicții și abuz de substanțe Adicții și abuz de substanțe Depresie Depresie Durere cronică Durere cronică Fibromialgie și oboseală cronică Fibromialgie și oboseală cronică Epilepsie Epilepsie Insomnie, tulburări de somn Insomnie, tulburări de somn Migrenă, cefalee, cefalee cluster Migrenă, cefalee, cefalee cluster Nevralgie de trigemen Nevralgie de trigemen Ticuri nervoase, verbale sau motorii Ticuri nervoase, verbale sau motorii Tinitus Tinitus Traumă și tulburări post traumatice Traumă și tulburări post traumatice Tulburări obsesiv compulsive Tulburări obsesiv compulsive Tulburări de învățare Tulburări de învățare Tulburări de dispoziție, bipolaritate Tulburări de dispoziție, bipolaritate Amețeală – vertij Amețeală – vertij

Servicii

Psihoterapie Detalii Evaluare psihologică Detalii Neurofeedback cu realitate virtuală Detalii Brain mapping (qEEG) electroencefalogramă cantitativă Detalii

Echipa noastră

Monica Florina Ion Detalii Mihaela Crețu Detalii

Contact

Adresă

Strada Doctor Leonte Anastasievici 36, Sector 5, București

Telefon / Email

0722 306 783
office@neuroviva.ro

Program

Luni - Vineri: 08 - 20
Sâmbătă - Duminică: închis

Parteneri

MensSana