meniu

Nevralgie de trigemen

Nevralgia este durerea severă de-a lungul unui nerv. Nevralgia de trigemen, cunoscută și sub denumirea de tic Douloureux, este o afecțiune nervoasă care implică dureri profunde faciale asemănătoare cu electroșocurile, cel mai des fiind localizate în partea inferioară a feței și a maxilarului.

Totuși, simptomele pot să apară oriunde în apropiere de nas, urechi, ochi sau buze.

Se consideră că nevralgia de trigemen este una dintre cele mai dureroase condiții umane. Nervul trigemen (al cincilea nerv cranian) este unul dintre principalii nervi ai feței. De fiecare parte a feței există câte un nerv. Acesta traversează craniul, de la creier până în fața urechii.

Denumirea de nerv trigemen provine de la faptul că este împărțit în trei ramuri principale.

• Nervii din prima ramură merg spre scalp, frunte și în jurul ochilor.
• Nervii din a doua ramură se întind în zona din jurul obrazului.
• Nervii din a treia ramură acoperă zona maxilarului.

Ramurile nervului trigemen controlează senzațiile tactile și cele dureroase de la nivelul creierului la față, de la dinți la gură, mușchii folosiți pentru mestecat, producția salivară și lacrimală.

Apelând la terapia cu neurofeedback se poate obține o bună ameliorare și reducerea medicației. Chirurgia nu mai este necesară, în multe cazuri.

Programări

Sună la 0722306783

Neurofeedback

Ce este Detalii Cum funcționează Detalii Cine folosește Detalii Sesiuni / efecte / prețuri Detalii

Program complet pentru creier

Wellness Detalii Mindfulness Detalii

Terapii

ADD / ADHD ADD / ADHD Traumatism cerebral și accident vascular Traumatism cerebral și AVC Astm bronșic Astm bronșic Autism Autism Anxietate și atac de panică Anxietate și atac de panică Adicții și abuz de substanțe Adicții și abuz de substanțe Depresie Depresie Durere cronică Durere cronică Fibromialgie și oboseală cronică Fibromialgie și oboseală cronică Epilepsie Epilepsie Insomnie, tulburări de somn Insomnie, tulburări de somn Migrenă, cefalee, cefalee cluster Migrenă, cefalee, cefalee cluster Nevralgie de trigemen Nevralgie de trigemen Ticuri nervoase, verbale sau motorii Ticuri nervoase, verbale sau motorii Tinitus Tinitus Traumă și tulburări post traumatice Traumă și tulburări post traumatice Tulburări obsesiv compulsive Tulburări obsesiv compulsive Tulburări de învățare Tulburări de învățare Tulburări de dispoziție, bipolaritate Tulburări de dispoziție, bipolaritate Amețeală – vertij Amețeală – vertij

Servicii

Psihoterapie Detalii Evaluare psihologică Detalii Neurofeedback cu realitate virtuală Detalii Brain mapping (qEEG) electroencefalogramă cantitativă Detalii

Echipa noastră

Monica Florina Ion Detalii Mihaela Crețu Detalii

Contact

Adresă

Strada Doctor Leonte Anastasievici 36, Sector 5, București

Telefon / Email

0722 306 783
office@neuroviva.ro

Program

Luni - Vineri: 08 - 20
Sâmbătă - Duminică: închis

Parteneri

MensSana