meniu

Ticuri nervoase, verbale sau motorii

Ticurile nervoase sunt spasme rapide, stereotipe și recurente.

Ticurile motorii sunt mișcări involuntare și rapide care apar mai ales pe fond de stres sau când persoana este obosită sau plictisită. Cele mai întâlnite sunt clipitul, scuturatul piciorului, ridicatul umerilor.

Ticurile verbale sunt vocalize rapide și involuntare. Cele simple sunt tușitul, dresul vocii. Ticurile vocale complexe se referă la fluieraturi, coprolalia (repetarea cuvintelor obscene), echolalia (repetarea cuvintelor tocmai auzite), palilalia (repetarea cuvintelor sau sunetelor proprii).

Ticurile mentale se referă la orice gând conștient pe care o persoană simte nevoia de a-l repeta.

Ticurile se asociază cu diverse comportamente cum ar fi:

• obsesiile (repetarea gândurilor).
• comportament ritualic (atingeri repetate, repetarea unor fraze, verificarea ușii).
• dificultăți în concentrare cu sau fără hiperactivitate (neatenția, incapacitatea de a termina un lucru început, mișcarea continuă).
• probleme la învățat (dificultăți în scriere, citire, probleme de percepție).
• tulburări de somn (treziri frecvente sau vorbit în somn).

Ticurile se accentuează în situații stresante și scad în intensitate când persoana este relaxată. Iar în timpul somnului dispar complet.

Cea mai cunoscută afecțiune este sindromul Tourette. Cu cat nivelul de stres va fi mai scăzut, cu atat aceste manifestări de ordin psihologic vor tinde să se diminueze și să dispară în timp.

Cu ajutorul antrenamentului Neurofeedbaack obținem o ameliorare semnificativă a simptomatologiei prin reducerea nivelului de agitație a creierului, creșterea capacității de auto-control și inhibiție voluntară.

Programări

Sună la 0722306783

Neurofeedback

Ce este Detalii Cum funcționează Detalii Cine folosește Detalii Sesiuni / efecte / prețuri Detalii

Program complet pentru creier

Wellness Detalii Mindfulness Detalii

Terapii

ADD / ADHD ADD / ADHD Traumatism cerebral și accident vascular Traumatism cerebral și AVC Astm bronșic Astm bronșic Autism Autism Anxietate și atac de panică Anxietate și atac de panică Adicții și abuz de substanțe Adicții și abuz de substanțe Depresie Depresie Durere cronică Durere cronică Fibromialgie și oboseală cronică Fibromialgie și oboseală cronică Epilepsie Epilepsie Insomnie, tulburări de somn Insomnie, tulburări de somn Migrenă, cefalee, cefalee cluster Migrenă, cefalee, cefalee cluster Nevralgie de trigemen Nevralgie de trigemen Ticuri nervoase, verbale sau motorii Ticuri nervoase, verbale sau motorii Tinitus Tinitus Traumă și tulburări post traumatice Traumă și tulburări post traumatice Tulburări obsesiv compulsive Tulburări obsesiv compulsive Tulburări de învățare Tulburări de învățare Tulburări de dispoziție, bipolaritate Tulburări de dispoziție, bipolaritate Amețeală – vertij Amețeală – vertij

Servicii

Psihoterapie Detalii Evaluare psihologică Detalii Neurofeedback cu realitate virtuală Detalii Brain mapping (qEEG) electroencefalogramă cantitativă Detalii

Echipa noastră

Monica Florina Ion Detalii Mihaela Crețu Detalii

Contact

Adresă

Strada Doctor Leonte Anastasievici 36, Sector 5, București

Telefon / Email

0722 306 783
office@neuroviva.ro

Program

Luni - Vineri: 08 - 20
Sâmbătă - Duminică: închis

Parteneri

MensSana