Traumă și tulburări post traumatice
Terapia cu neurofeedback funcționează la nivel subconștient profund, rupând ciclul traumelor și simptomelor post-traumatice.
Prin identificarea și pregătirea domeniilor de îngrijorare, precizăm că adaptăm sesiunile pentru a ajuta pacienții să îndepărteze modele vechi și să revină într-o stare naturală și neutră. Neurofeedback-ul dă creierului instrumentele necesare pentru a reinterpreta evenimentele traumatice trecute - fără a trebui să vorbim despre ele, să le explorăm sau să le retrăim.
În contextul funcției cerebrale, trauma poate fi definită ca orice eveniment sau experiență care schimbă viziunea asupra persoanei și a locului său în lume.
Poate să apară ca urmare a unui singur eveniment sau să se poată dezvolta treptat datorită unui mediu amenințător sau singur.
Activitatea creierului modificată de evenimente traumatice, poate fi o povară grea pentru a fi purtată. Trauma este în general clasificată în două categorii.
Cel mai frecvent recunoscută este hipervigilența; mai puțin cunoscută este înghețarea și disocierea. Trauma se poate manifesta adesea ca o combinație a celor două, deoarece sistemul nervos se schimbă între unul și celălalt. O stare sporită de conștientizare face parte din răspunsul de luptă, ducând la o stare de hipervigilență cronică.
Această stare este asemănătoare cu blocarea în "posturile de luptă" permanente; resursele creierului sunt în alertă constantă, provocând reacții inadecvate sau chiar agresive în situațiile de zi cu zi.
Programări
Sună la 0722306783