meniu

Traumă și tulburări post traumatice

Terapia cu neurofeedback funcționează la nivel subconștient profund, rupând ciclul traumelor și simptomelor post-traumatice.

Prin identificarea și pregătirea domeniilor de îngrijorare, precizăm că adaptăm sesiunile pentru a ajuta pacienții să îndepărteze modele vechi și să revină într-o stare naturală și neutră. Neurofeedback-ul dă creierului instrumentele necesare pentru a reinterpreta evenimentele traumatice trecute - fără a trebui să vorbim despre ele, să le explorăm sau să le retrăim.

În contextul funcției cerebrale, trauma poate fi definită ca orice eveniment sau experiență care schimbă viziunea asupra persoanei și a locului său în lume.

Poate să apară ca urmare a unui singur eveniment sau să se poată dezvolta treptat datorită unui mediu amenințător sau singur.

 

Activitatea creierului modificată de evenimente traumatice, poate fi o povară grea pentru a fi purtată. Trauma este în general clasificată în două categorii.

Cel mai frecvent recunoscută este hipervigilența; mai puțin cunoscută este înghețarea și disocierea. Trauma se poate manifesta adesea ca o combinație a celor două, deoarece sistemul nervos se schimbă între unul și celălalt. O stare sporită de conștientizare face parte din răspunsul de luptă, ducând la o stare de hipervigilență cronică.

Această stare este asemănătoare cu blocarea în "posturile de luptă" permanente; resursele creierului sunt în alertă constantă, provocând reacții inadecvate sau chiar agresive în situațiile de zi cu zi.

Programări

Sună la 0722 306 783

Neurofeedback

Ce este Detalii Cum funcționează Detalii Cine folosește Detalii Sesiuni / efecte / prețuri Detalii

Program complet pentru creier

Wellness Detalii Mindfulness Detalii

Terapii

ADD / ADHD ADD / ADHD Traumatism cerebral și accident vascular Traumatism cerebral și AVC Astm bronșic Astm bronșic Autism Autism Anxietate și atac de panică Anxietate și atac de panică Adicții și abuz de substanțe Adicții și abuz de substanțe Depresie Depresie Durere cronică Durere cronică Fibromialgie și oboseală cronică Fibromialgie și oboseală cronică Epilepsie Epilepsie Insomnie, tulburări de somn Insomnie, tulburări de somn Migrenă, cefalee, cefalee cluster Migrenă, cefalee, cefalee cluster Nevralgie de trigemen Nevralgie de trigemen Ticuri nervoase, verbale sau motorii Ticuri nervoase, verbale sau motorii Tinitus Tinitus Traumă și tulburări post traumatice Traumă și tulburări post traumatice Tulburări obsesiv compulsive Tulburări obsesiv compulsive Tulburări de învățare Tulburări de învățare Tulburări de dispoziție, bipolaritate Tulburări de dispoziție, bipolaritate Amețeală – vertij Amețeală – vertij

Servicii

Psihoterapie Detalii Evaluare psihologică Detalii Neurofeedback cu realitate virtuală Detalii Brain mapping (qEEG) electroencefalogramă cantitativă Detalii

Echipa noastră

Monica Florina Ion Detalii Mihaela Crețu Detalii

Contact

Adresă

Strada Doctor Leonte Anastasievici 36, Sector 5, București

Telefon / Email

0722 306 783
office@neuroviva.ro

Program

Luni - Vineri: 08 - 20
Sâmbătă - Duminică: închis

Parteneri

MensSana
Apelare WhatsApp